Over LEK-ker in de Drek race

Op 27 augustus 2017 vindt voor de tweede keer de LEK-ker in de Drek race plaats in Culemborg rondom de sportvelden van Focus07 (Prijsseweg 14a). Iedereen kan dan glijden door de modder, klunen door het mais, baggeren door de sloot en zich storten in de blubber. Een mooie ervaring voor teams en als individu. Dus schrijf je in als voetbalteam, gezelligheidsvereniging, boekenleesclub, gezin of gewoon als individu omdat je er zin in hebt.

Dit wil je niet missen!
Tot aan je nek in de drek! Iedereen die durft krijgt de kans een paar rondes door een pittig parcours te maken. Voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Hiervoor zijn conditie, doorzettingsvermogen en lef belangrijk! Voor wie durft en tegen een stootje kan. Geen betere voorbereiding denkbaar voor het nieuwe seizoen.

Doe jij mee? Meld je aan als je durft!

Je kunt al je vragen stellen via e-mail: lekkerindedrekrace@gmail.com

Hier publiceren we ook de meest gestelde vragen.

  1. Ik heb me via de webshop ingeschreven en krijg een mail waarin staat dat ik op bepaalde dagen mijn kaartje moet ophalen bij het secretariaat. Klopt dat? Nee, dat is niet nodig. Als je op 27 augustus de bevestigingsmail meeneemt naar de aanmeldbalie krijg je daar het polsbandje dat nodig is voor deelname.
  2. Wie kunnen meedoen aan de LEK-ker in de DREK race? De race staat open voor  iedereen. Kinderen onder de 16 moeten minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A. Het is geen wedstrijd, maar een prestatieloop.
  3. Kinderen tot 9 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding? Inderdaad, jonge kinderen moeten begeleid worden door een volwassene die hen onderweg kan helpen om veilig over de hindernissen te komen.
  4. Waarom moeten kinderen in bezit zijn van een zwemdiploma? Bepaalde delen van de route gaan door sloten en deels ook door een vijver. Je moet daarom kunnen zwemmen.
  5. Waar vindt de LEK-ker in de Drekrace plaats? Het parcours is uitgezet in de bouwgronden rondom de sportvelden van voetbalvereniging Focus07, Prijsseweg 14a in Culemborg.
  6. Hoe laat starten de runs? Het programma start om 10.30 uur. Elk half uur start een groep.  Sommige tijden zijn gereserveerd, bijvoorbeeld voor de jongste deelnemers. Je kunt meedoen op de tijd die jou het beste uitkomt! Zie alle informatie bij programma en parcours.
  7. Hoe zit het met de veiligheid? Deelname is op eigen risico, daarover lees je meer in de algemene voorwaarden. Kinderen moeten in bezit zijn van een zwemdiploma. Vrijwilligers van het Rode Kruis en de Reddingsbrigade ondersteunen ons op de dag van de race.
  8. Wat houdt de verkleed-run in? Dat is een nieuw onderdeel. Het vindt plaats aan het einde van de dag om 14.30 uur, als iedereen alle sloten en hindernissen heeft kunnen ervaren. De verkleed-run vindt plaats in de sloot naast het hoofdveld van Focus07. Voor degene die het meest origineel verkleed is (als individu of als team) stelt de organisatie een originaliteitsprijs beschikbaar.
  9. Hoe lang is het parcours? Een ronde is circa 3 km. Als je zin hebt en energie over, kun je het parcours twee keer afleggen.